Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het Coronavirus en de Corona Sneltest

Op deze pagina vindt u meer informatie over het Coronavirus en de Corona Sneltest. Kunt u geen antwoord vinden op uw vraag?
Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Via 0320-748702.

Wat is een Corona Sneltest?

De Coronasneltest is een testmethode, waarmee kan worden achterhaald of iemand met het virus besmet is. Het reageert op de aanwezigheid van eiwitten van het virus in het neus- en keelslijm. Deze eiwitten worden antigenen genoemd. Deze test is dus een antigeentest. Het voordeel van zo’n Corona Sneltest is dat de uitslag snel bekend is – soms al na 15 minuten. Hiermee heeft u sneller duidelijkheid dan bij de bekende rt-PCR-test. Wel is deze sneltest minder gevoelig.

 

Wanneer kan ik een Coronatest laten uitvoeren?

Iedereen die zich wil laten testen is welkom bij ons. Het laten uitvoeren van een Corona Sneltest is verstandig in de volgende situaties. Namelijk: wanneer u langer dan 2 dagen van tevoren in contact bent geweest met een besmet persoon of wanneer u voor uw gevoel in een onveilige omgeving met veel mensen bent geweest. Wanneer u de eerste klachten van COVID-19 ervaart en snel een resultaat wilt weten, kunt u deze test ook gebruiken. Wij raden dan aan om vervolgens ook een rt-PCR test uit te laten voeren. Symptomen van het virus kunnen per persoon verschillen. Meestal is er sprake van één of meerdere van de volgende klachten:

  • Hoesten;
  • Benauwdheid;
  • Verhoging of koorts;
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping);
  • Verkoudheidsklachten, zoals: neusverstopping, loopneus, niezen, keelpijn.

Bij ernstige klachten, zoals: benauwdheid en/of koorts, raden wij u aan om direct uw huisarts of huisartsenpost te bellen.

 

Waar kan ik een sneltest voor Corona laten doen?

De locatie van de teststraat bevindt zich aan de Larserpoortweg 32 in Lelystad. Hier ontvangen wij op afspraak mensen vanuit de gehele omgeving. Ook als inwoner of bezoeker van, onder andere: Swifterbant, Biddinghuizen, Almere, Dronten, Harderwijk, Emmeloord, Enkhuizen, Kampen, Hilversum en Amsterdam, kunt u bij ons een Corona Sneltest aanvragen via deze website.

 

Hoe werkt een sneltest voor Corona?

Wanneer u vermoedt dat u besmet bent met het Coronavirus, kunt u met ons een afspraak maken om een sneltest af te laten nemen. Dit doet u via deze website. Hierbij levert u een aantal gegevens aan, waaronder uw mobiele telefoonnummer. Op de afgesproken datum en tijdstip wordt u vervolgens verwacht in onze teststraat. Hier toont u uw afspraakbevestiging en eveneens uw identiteitsbewijs.

Zijn alle gegevens in orde? Dan wordt er nu een beetje neus- en keelslijm bij u afgenomen. Hiervoor wordt een wattenstaafje in uw neus- en keelholtegebracht, waarmee er een monster wordt genomen. Onze specialisten nemen de veiligheidsvoorschriften van het RIVM in acht. Na afname kunt u direct naar huis. Uw monster wordt in ons laboratorium onderzocht. Dit doen wij met een speciale analyzer. Vervolgens ontvangt u via SMS de uitslag.

 

Hoe lang duurt de Corona Sneltest?

De uitslag van onze Corona Sneltest laat niet lang op zich wachten – de analyse zelf duurt maar 15 minuten. Afhankelijk van de drukte in onze teststraat, ontvangt u binnen 60 minuten de uitslag. Dit gaat via SMS. U kunt niet op locatie blijven wachten.

 

Hoe betrouwbaar is de Corona Sneltest?

In Nederland zijn er maar een paar antigeen sneltesten onderzocht en goedgekeurd. Onze test is daar één van. De methode voldoet namelijk aan alle eisen, die het RIVM en de WHO aan deze sneltesten stellen. Allereerst is het belangrijk dat het monster wordt afgenomen door een getraind professional. Ook moet er een arts betrokken zijn om advies te kunnen geven. De testen van Coronasneltest.nl worden afgenomen onder supervisie van een arts met BIG-registratie. Onze artsen controleren de uitslagen.

De gebruikte sneltesten moeten CE IVD-gemarkeerd zijn. Onze Corona Sneltest van SD Biosensor (Standard F-Covid-19 AG) is CE-IVD gemarkeerd, officieel door het WHO goedgekeurd en gevalideerd door het RIVM. Deze test heeft een specificiteit van (>97% en een sensitiviteit van>80%. Dit betekent dat deze voldoet aan de criteria die het RIVM gesteld heeft. Er bestaat wel een kans dat er nog te weinig virusdeeltjes in het lichaam aanwezig om deze goed te kunnen meten. Door het gebruik van geavanceerde apparatuur is de kans hierop relatief klein. Bij klachten raden wij u aan om bij een negatief resultaat een rt-PCR-test af te laten nemen.

Tenslotte moet een positieve uitslag altijd bij de GGD worden gemeld. COVID-19 is namelijk een zogenoemde “meldingsplichtige ziekte categorie A”. Ook aan deze verplichting houden wij ons.

 

Maken jullie gebruik van de Abbott Sneltest?

Nee, wij gebruiken de Corona Sneltest van SD Biosensor. Zie bovenstaand onder “Hoe betrouwbaar is de Corona Sneltest?”.

 

Wat kost een sneltest voor Corona?

Wij hebben geprobeerd om de kostprijs zo laag mogelijk te houden, zodat deze voor bijna iedereen betaalbaar is. De kosten van onze Corona Sneltest Lelystad zijn € 49.95 per test.

 

Direct een Corona Sneltest aanvragen?

Verkoudheidsklachten. Benauwdheid. Koorts. Reuk en of smaakverlies. Ongerust over een mogelijke besmetting. Wie in tijden van Corona dit soort symptomen ervaart, wil graag snel weten of hij/zij besmet is. Maak daarom vandaag nog een afspraak  bij Coronasneltest.nl. In onze teststraat in Lelystad kunt u vervolgens een Corona Sneltest laten afnemen. Deze Corona Sneltest is ook beschikbaar voor inwoners en/of bezoekers van, o.a.: Swifterbant, Biddinghuizen, Almere, Dronten, Harderwijk, Emmeloord, Enkhuizen, Kampen, Hilversum en Amsterdam. Bel bij vragen naar 0320-748702 of vul ons contactformulier  in.

 

Waarom laten testen met behulp van een Corona Sneltest?

De Sneltest geeft u een snel en relatief betrouwbaar resultaat*.

  • Preventief, bij niet-symptomatische personen, voor het voorkomen van besmetting van mensen in zijn/haar omgeving.
  • Reactief: Indien een persoon reeds symptomen heeft ontwikkeld en het is belangrijk om snel Corona te bevestigen. Indien u negatief getest wordt, maar toch symptomen heeft ontwikkeld, adviseren wij altijd om dan alsnog een rt-PCR test te laten uitvoeren, ter bevestiging van de uitslag.

* Een positief resultaat is nagenoeg altijd betrouwbaar. Een negatief resultaat, kan betekenen dat u toch een kleine hoeveelheid van het virus bij u draagt. Ondanks dat u waarschijnlijk op het moment niet besmettelijk bent, is het raadzaam om indien u alsnog klachten krijgt een nieuwe test uit te laten voeren of een rt-PCR test aanvraagt.

 

Hoe snel heeft u de uitslag?

Nadat u zich heeft laten testen in onze teststraat, verzenden wij u direct het resultaat per SMS. Vaak heeft u al, afhankelijk van de drukte, tussen de 30 tot 60 minuten uw testresultaat.

 

Wat betekend mijn testuitslag?

Negatieve uitslag:
Uw Corona Sneltest resultaat is NEGATIEF. Er kon GEEN infectie worden aangetoond. Blijft u aub de hygiëne-maatregelen volgen! Indien u toch symptomen heeft ontwikkeld of al een langere tijd symptomen heeft, adviseren wij om alsnog een rt-PCR test te laten uitvoeren, ter bevestiging van de uitslag.

Positieve uitslag:

Uw Corona Sneltest resultaat is POSITIEF. Dit betekent dat er een infectie is aangetoond en u zich dient te houden aan de isolatie maatregelen. Wij melden uw positieve uitslag aan de GGD van uw regio. Zij zullen contact met u opnemen. Voor meer informatie raadpleeg de officiële website van het RIVM.

 

Kan ik mijn afspraak annuleren?

Nee, u kunt uw afspraak niet annuleren. De voorbereidingskosten zijn namelijk al gemaakt en de afspraak staat in de agenda waardoor wij geen andere klanten meer in kunnen plannen.
Wel kunt u op een later tijdstip, uiterlijk 24 uur na de originele afspraak een test laten afnemen. Neem hiervoor uw boardingpas mee op papier of op uw telefoon. Mocht u verhinderd zijn en/ of als u niet kunt komen, laat ons dit dan weten via info@coronasneltest.nl/info@howareyoudiagnostics.com en vermeld hierbij altijd uw barcode van de boardingpas of afspraaknummer met uw persoonsgegevens.
has been added to the cart. View Cart