Webshop

Coronasneltest Lelystad

Bij een gunstige – negatieve – uitslag krijgt u een certificaat, waarmee u kunt aantonen dat u negatief getest bent, bijvoorbeeld als u op reis wilt.

De antigeen sneltest wordt afgenomen in onze eigen Corona teststraat in Lelystad. Nadat wij uw afspraak hebben bevestigd, verschijnt u op de juiste datum en tijdstip op onze locatie. Uw gegevens hebben wij al geregistreerd tijdens het maken van de coronasneltest afspraak. Nadat u uw afspraakbevestiging heeft overlegd en wij u geïdentificeerd hebben, wordt er bij de coronasneltest met behulp van een wattenstaafje in de neus een monster afgenomen door een goed geïnstrueerd en getrainde medewerker. Wij werken bij de coronasneltest volledig volgens de veiligheidsvoorschriften van het RIVM. U kunt op aangeven van ons personeel, direct weer naar huis om het resultaat af te wachten. 

Het monster wordt na afname door onze professional voorbereid en getest in één van onze analyzers die na 30 minuten de uitslag geven. De coronasneltest uitslag melden wij via SMS, direct nadat deze beschikbaar is, naar het mobiele telefoonnummer dat u tijdens de registratie aan ons heeft doorgegeven.  


Onze coronasneltest in Lelystad

Onze CE gemarkeerde en door het WHO goedgekeurde Corona antigeen Sneltest voor SARS-CoV-2 in Lelystad geeft al binnen 30 minuten een testuitslag. Deze test reageert op de aanwezigheid van het virus (antigeen) en is dus geen antistoffentest die bepaalt of u besmet bent geweest. De coronasneltest kan worden afgenomen vanaf 2 dagen nadat u in de nabijheid van een met het nieuwe Coronavirus besmet persoon in contact bent geweest of bij de eerste klachten van koorts, keelpijn of neusverkoudheid. Zodra onze analyzer de uitslag gereed heeft koppelen wij deze uitslag terug via een SMS. De coronasneltest heeft een hoge specificiteit van 99,68% en reageert alleen op het SARS-CoV-2 virus.

De Corona testuitslag is betrouwbaar en snel. Het gaat om een zogenaamde immunofluorescentiebepaling oftewel een FIA (Fluoriscentie Immuno Assay). Bij deze coronasneltest wordt gebruik gemaakt van een fluorescerende stof die zich alleen bindt op de teststreep indien er antigeen (het virus) aanwezig is. De hoeveelheid fluorescerende stof wordt vervolgens  door de laboratoriumapparatuur gemeten.

Tijdens de coronsnelatest wordt bij u met behulp van een wattenstok een beetje neusslijm afgenomen. Dit monster wordt voor enige seconden in een buisje met een speciale vloeistof gedompeld. De vloeistof wordt vervolgens op een speciaal testcassette gedruppeld, waarna de cassette in een analyzer wordt gestopt. Binnen 15 minuten wordt de testuitslag door het apparaat aan de arts meegedeeld. De test reageert alleen op het Corona SARS-CoV-2 virus.

Deze coronasneltest is iets minder nauwkeurig dan een rt-PCR test. Indien u een negatief testresultaat ontvangt, maar sinds kort wel klachten heeft die bij Corona passen, raden wij u aan om door middel van een rt-PCR test alsnog uw resultaat te laten bevestigen.

Coronasneltest Lelystad – Maak een afspraak

49.95 15 minuten

*De locatie van onze teststraat is in Lelystad.
Let op: u kunt uw afspraak niet annuleren.

SKU: 900011 Categories:,

De Coronasneltest is een testmethode, waarmee kan worden achterhaald of iemand met het virus besmet is. Het reageert op de aanwezigheid van eiwitten van het virus in het neus- en keelslijm. Deze eiwitten worden antigenen genoemd. Onze coronatest Lelystad is dus een antigeentest. Het voordeel van zo’n Corona Sneltest is dat de uitslag snel bekend is – soms al na 15 minuten. Hiermee heeft u sneller duidelijkheid dan bij de bekende rt-PCR-test. Wel is deze sneltest minder gevoelig.

Iedereen die zich wil laten testen is welkom bij ons. Het laten uitvoeren van een coronatest is verstandig in de volgende situaties. Namelijk: wanneer u langer dan 2 dagen van tevoren in contact bent geweest met een besmet persoon of wanneer u voor uw gevoel in een onveilige omgeving met veel mensen bent geweest. Wanneer u de eerste klachten van COVID-19 ervaart en snel een resultaat wilt weten, kunt u deze test ook gebruiken. Wij raden dan aan om vervolgens ook een rt-PCR test uit te laten voeren. Symptomen van het virus kunnen per persoon verschillen. Meestal is er sprake van één of meerdere van de volgende klachten:

Hoesten;
Benauwdheid;
Verhoging of koorts;
Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping);
Verkoudheidsklachten, zoals: neusverstopping, loopneus, niezen, keelpijn.

Bij ernstige klachten, zoals: benauwdheid en/of koorts, raden wij u aan om direct uw huisarts of huisartsenpost te bellen.

De locatie van de teststraat bevindt zich aan de Larserpoortweg 32 in Lelystad. Hier ontvangen wij op afspraak mensen vanuit de gehele omgeving. Ook als inwoner of bezoeker van, onder andere: Swifterbant, Biddinghuizen, Almere, Dronten, Harderwijk, Emmeloord, Enkhuizen, Kampen, Hilversum en Amsterdam, kunt u bij ons een coronatest aanvragen via deze website.

Wanneer u vermoedt dat u besmet bent met het Coronavirus, kunt u coronatest Lelystad een afspraak maken om een sneltest af te laten nemen. Dit doet u via deze website. Hierbij levert u een aantal gegevens aan, waaronder uw mobiele telefoonnummer. Op de afgesproken datum en tijdstip wordt u vervolgens verwacht in onze teststraat. Hier toont u uw afspraakbevestiging en eveneens uw identiteitsbewijs.
Zijn alle gegevens in orde? Dan wordt er nu een beetje neus- en keelslijm bij u afgenomen. Hiervoor wordt een wattenstaafje in uw neus- en keelholtegebracht, waarmee er een monster wordt genomen. Onze specialisten nemen de veiligheidsvoorschriften van het RIVM in acht. Na afname kunt u direct naar huis. Uw monster wordt in ons laboratorium onderzocht. Dit doen wij met een speciale analyzer. Vervolgens ontvangt u via SMS de uitslag.

De uitslag van onze Corona Sneltest laat niet lang op zich wachten – de analyse zelf duurt maar 15 minuten. Afhankelijk van de drukte in onze teststraat, ontvangt u binnen 60 minuten de uitslag. Dit gaat via SMS. U kunt niet op locatie blijven wachten.

In Nederland zijn er maar een paar antigeen sneltesten onderzocht en goedgekeurd. Onze test is daar één van. De methode voldoet namelijk aan alle eisen, die het RIVM en de WHO aan deze sneltesten stellen. Allereerst is het belangrijk dat het monster wordt afgenomen door een getraind professional. Ook moet er een arts betrokken zijn om advies te kunnen geven. De testen van coronatest Lelystad worden afgenomen onder supervisie van een arts met BIG-registratie. Onze artsen controleren de uitslagen.

De gebruikte sneltesten moeten CE IVD-gemarkeerd zijn.Onze Corona Sneltest van SD Biosensor (Standard F-Covid-19 AG) is CE-IVD gemarkeerd, officieel door het WHO goedgekeurd en gevalideerd door het RIVM. Deze test heeft een specificiteit van (>97% en een sensitiviteit van>80%. Dit betekent dat deze voldoet aan de criteria die het RIVM gesteld heeft. Er bestaat wel een kans dat er nog te weinig virusdeeltjes in het lichaam aanwezig om deze goed te kunnen meten. Door het gebruik van geavanceerde apparatuur is de kans hierop relatief klein. Bij klachten raden wij u aan om bij een negatief resultaat een rt-PCR-test af te laten nemen.

Tenslotte moet een positieve uitslag altijd bij de GGD worden gemeld. COVID-19 is namelijk een zogenoemde “meldingsplichtige ziekte categorie A”. Ook aan deze verplichting houden wij ons.

Verkoudheidsklachten. Benauwdheid. Koorts. Reuk en of smaakverlies. Ongerust over een mogelijke besmetting. Wie in tijden van Corona dit soort symptomen ervaart, wil graag snel weten of hij/zij besmet is. Maak daarom vandaag nog een afspraak bij Coronasneltest.nl. In onze teststraat in Lelystad kunt u vervolgens een coronatest laten afnemen. Deze Corona Sneltest is ook beschikbaar voor inwoners en/of bezoekers van, o.a.: Swifterbant, Biddinghuizen, Almere, Dronten, Harderwijk, Emmeloord, Enkhuizen, Kampen, Hilversum en Amsterdam. Bel bij vragen naar 0320-748702 of vul ons contactformulier in.

De coronasneltest geeft u een snel en relatief betrouwbaar resultaat*.

Preventief, bij niet-symptomatische personen, voor het voorkomen van besmetting van mensen in zijn/haar omgeving.
Reactief: Indien een persoon reeds symptomen heeft ontwikkeld en het is belangrijk om snel Corona te bevestigen. Indien u negatief getest wordt, maar toch symptomen heeft ontwikkeld, adviseren wij altijd om dan alsnog een rt-PCR test te laten uitvoeren, ter bevestiging van de uitslag.
* Een positief resultaat is nagenoeg altijd betrouwbaar. Een negatief resultaat, kan betekenen dat u toch een kleine hoeveelheid van het virus bij u draagt. Ondanks dat u waarschijnlijk op het moment niet besmettelijk bent, is het raadzaam om indien u alsnog klachten krijgt een nieuwe test uit te laten voeren of een rt-PCR test aanvraagt.

Nadat u zich heeft laten testen bij coronatest Lelystad, verzenden wij u direct het resultaat per SMS. Vaak heeft u al, afhankelijk van de drukte, tussen de 30 tot 60 minuten uw testresultaat.

Negatieve uitslag:
Uw Coronasneltest resultaat is NEGATIEF. Er kon GEEN Corona infectie worden aangetoond. Blijft u aub de hygiëne-maatregelen volgen! Indien u toch symptomen heeft ontwikkeld of al een langere tijd symptomen heeft, adviseren wij om alsnog een rt-PCR test te laten uitvoeren, ter bevestiging van de uitslag.

Positieve uitslag:
Uw Corona Sneltest resultaat is POSITIEF. Dit betekent dat er een infectie is aangetoond en u zich dient te houden aan de isolatie maatregelen. Wij melden uw positieve uitslag aan de GGD van uw regio. Zij zullen contact met u opnemen. Voor meer informatie raadpleeg de officiële website van het RIVM.

© Coronasneltest.nl 2021

has been added to the cart. View Cart